Wednesday, June 24, 2009

hai, nama saya naufal.

hensem tak saya? haha. jangan bagitau ibu ya saya tulis kat sini.

hari ahad baru ni, ibu bawa saya dan mama pegi kelana jaya. ibu kata, dia nak jumpa kakak leeya dan auntie fynn. mula-mula dia tak bagi ikut tapi saya nangis-nangis-nangis pastu dia bagi. kena buat muka comel sikit. hehe. lagipun saya tau ibu tak sampai hati.

ibu kata dekat tempat tu jangan nakal-nakal sebab orang ramai nanti budak comel macam naufal hilang. susahnya jadi comel macam saya ni.

haih.
kami pergi naik kereta. ibu drive tak tau masuk mana. kejap-kejap dia telefon kakak leeya. apalah ibu ni. sampai ngantuk naufal. lapar jugak. dahlah susu tak bawak. hahah.

sampai kat sana, ibu dengan mama bawak pegi giant kelana jaya makan nasi ayam. tapi naufal nak nugget. pastu mama bawak pegi beli kat burger king. sedapppp.

lepastu, ibu dengan mama dengan naufal jalan pegi belakang giant. ibu kata parking giant free, hahah. kakak leeya cakap tempat yang kami nak pergi tu belakang bangunan giant tu je.
sampai sana ibu telefon kakak leeya sebab takut tak boleh masuk. mulanya tak dapat-dapat. lepastu kakak leeya kata dia tunggu luar. dia kata naik tangga dekat orang ramai-ramai tu lah. apalaa ibu ni.

sampai depan pintu Itudio Studio tu, tiba-tiba naufal tengok ada abang tinggi baju putih suruh masuk. eh eh naufal rasa pernah tengoklaa abang ni. ibu kata itulaa abang AG. tapi naufal macam konfius lagi, kenapa dia ada dekat sini?

lepastu kakak leeya datang. dia ajak masuk. tapi dia tak boleh duduk dengan kami sebab kena duduk dengan orang lain. hahah. kakak leeya kata duduklah mana-mana kami suka.

lepastu naufal nampak banyak benda makan. ada karipap, ada popia. tapi ibu tak bagi ambik. dia kata itu orang lain punya, tak elok makan makanan orang nanti tak halal. betul kan?

masa naufal monyok tu, tiba-tiba mama tunjuk satu abang ni. rambut dia macam Dora the explorer. mama kata "tak kenal ke tu? yang nyanyi kat tv?" mama kata nama dia Noh. dia salam dengan naufal. dia kata - "welcome to my house". alah takkanlaa dia tido sini kan. apalahh. haha.
tak lama lepas tu, ada orang cakap dekat mikrofon suruh duduk sebab dah nak mula. naufal panaslah mama, nak keluar!

ibu bagi naufal pegang kamera nikon yang berat tu. tapi naufal suka sebab boleh main-main. tengok ni naufal ambik gambar lampu, gambar aircond, gambar kipas. hehe.

lepastu ada kerja-kerja seni foto yang menarik. mama kata inilah dia tuan punya tempat ni. nama dia Sue Anna Joe. tapi naufal tak nampak dia pun. dia pergi mana ye?

naufal suka lukisan ni. macam-macam warna ada. ada love, ada pelangi, ada matahari pusing-pusing. cantiklah!

yang ini pun cantik. banyak lukisan kat sini tapi naufal tak larat nak ambik gambar semua sebab kamera tu beratlah!

oh ya, masa mula-mula sampai ada orang nama otam tengah nyanyi. ibu frust sebab lambat sampai, dia suka otam punya style lagu dan gitar. hmm.

lepastu kumpulan ni nyanyi. Joanna & Co. tapi apasal dia menari goyang-goyang macamtu? malu lah naufal tengok. eeei. kat depan dia semua orang lelaki pulak tu.

ini kakak leeya. ibu kata kakak ni baik. orang baik naufal suka jadi naufal ambiklah gambar dia tengah main handset. klik!

aaaa...itulaa abang AG yang jemput kami masuk awal-awal tadi. dia pun baik macam kakak leeya. yeay!

ini kumpulan Coco. abang AG tererlah main gitar. ibu ada gitar tapi dia tak pandai main. lepastu dia marah bila naufal usik-usik gitar tu. naufal pun suka jugak nak main gitar. ibu kata nanti dah kaya sikit lagi dia hantar masuk kelas belajar main gitar. lepas dah pandai mesti dia tak marah naufal nak main gitar dia yang berhabuk je tepi dinding tu. hahah.

mengantuk naufal dengar lagu diorang ni. ish. i'm sorryyyy!

lepastu Hujan pun nyanyi. banyak lagu. lagipun ini majlis diorang. barulaa naufal faham kenapa ramai orang datang. ibu kata orang-orang yang datang ni dipanggil "Raingers". aik, ibu pun Raingers ke?

abang ni nama Alef. dia pakai baju baru Hujan. tapi naufal tak dapat nak beli sebab mama tak bawak duit. oh ye, payung Hujan pun cantik, warna hijau.

tiba-tiba auntie fynn sampai. ibu pun hepi sebab awal-awal tadi auntie fynn sms kata doktor tak bagi dia keluar rumah kerana demam. tapi kuatlah auntie fynn ni. dia nyanyi pun macam tak sakit je.

masa show ni, ibu paling seronok sebab dapat dengar lagu Dikala Bulan Bermain Biola secara live. dia dah lama berangan nak dengar lagu tu. wahh mesti senyum lebar dalam tidur lepas ni.

hahahah. kesian abang ni. dia senyum sikit punya hensem tapi naufal salah ambik gambar lah pulak. nampak gigi je. jari dia tunjuk 'peace' pun hilang. sorry ye abang.

kalau jumpa abang ni, kirim salam kat dia ya?

ini dari kamera abang Alef tadi, ada pulak muka naufal tengah petik kamera walaupun tak fokus. terima kasih ya abang Alef.

last sekali auntie fynn nyanyi lagu Creep dari Radiohead. feeling habis dia melalak. penuh jiwa. tapi ibu kata dia sakit lagi tu. hebatlah auntie fynn ni.

inilaa kakak leeya dan auntie fynn. ibu sayang sangat diorang ni. ibu kata walaupun selama ni tak pernah jumpa, tapi diorang baik dan tak sombong. Alhamdulillah dapat jumpa masa ni sebab lepas ni ibu dah nak pergi kelantan sebab kerja.

bila laa nak habis. naufal nak balik ni. tapi mama suruh naufal ambik gambar dengan abang Noh dulu. wajib!

tadaa! inilaa gambarnya. nanti naufal pun nak simpan rambut macam abang Noh lah.
boleh tak mama?

balik rumah, mama bagi makan ubat takut naufal demam. lepastu ibu suruh tidur sebab esok dah sekolah. senang je, dah dapat botol susu kan.

ZZZZZzzzzzzzz...

psst, ibu kata - sori lambat sangat nak tulis cerita naufal ni sebab dia banyak kerja. hehe.

kredit gambar untuk
alefhujanisme. yang lain tu naufal punyelah!

5 comments:

IY.LEEYA said...

kakak leeya pun sayang ibu naufal, tapi sedih sebab haritu tak sempat ambik gambar dengan naufal, ibu, dengan mama naufal. and sorry sebab tak dapat duduk dengan naufal. kejap2 kakak leeya curi-curi pegi kat ibu naufal tapi tak dapat nak bersembang sebab bising. takpela, nanti jumpa lagi ok.

ayobkelubi said...

haih, how i wish to be born on your year. hahahaha

mrberett said...

pandai la naufal ambil gambar...
kecik lagi da pandai...
abang asik terlepas je nak pegi event-event macam tu untuk ambil gambar...

abang pon suka sangat dengan kak fynn dan abang noh..cuma masih tak berkesempatan nak jumpa diorang..huhu

last sekali..naufal jangan nakal-nakal yer... =)

msYuz said...

iy.leeya :
malam ni kita jumpa...yeay!

ayobkelubi:
grow old gracefully, ahaha.
Happy Birthday && Happy Father's Day bro!

mrberett :
naufal kata -- lumlah pandai lagi, ambik gambar pun goyang2, out of range. still learning lah katakan.

naufal tak nakal kalau orang belanja nasi+ikan goreng. hahah.

alefhujanism said...

hahahahaha.comel.