Tuesday, June 02, 2009

hello cruel world.

sejak sabtu aku demam panas.

mandi menggigil-gigil.

bila agak-agak macam demam dah agak nak reda, kepala sakit nak-nak lagi bila berdiri.

macam -- kepala tu disepak-sepak.

sapa biasa main taekwondo atau combat sports yang lain, dia nye mabuk tu macam kena reverse swing kick kat sebelah kanan kepala. lumayan sakitnya.

cerita dulu punya dulu, circa 1996 - aku masuk kejohanan taekwondo anjuran UIA. kena terajang camtulah. pengadil countdown sampai habis tapi aku tak boleh nak bukak mata, lawan aku menang free. esoknya pegi sekolah semua orang tanya, dinding mana yang kau langgar sebab bawah kawasan mata aku biru lebam dek penerajang yang best tu.

ni saja aku letak video dari youtube ni untuk eyemo-kan mata korang, perhatian pada minit 2:06 . 2:14. tapi dalam video ni dia sangkut kat leher. aku kena kat muka sebab salah pusing kaki, kalau tak kaki dia kena muka aku mungkin tulang kering kaki aku ni yang berlaga dengan lawan aku tu laa.



ok, tinggal dulu cerita yang dulu-dulu tu.

kalau ada yang minat laa baca komen pada entri sebelum ni - Hari Guru Aku. Versi 2009., maka akan bertemu coretan ringkas dari Mak Uda aku.

it's in English because she lectures English Language. at most times when the whole family gets together on Aidilfitri, it is an amusing sight to see her conversing in the Queen's tongue with my girl cousins and me of course.

gila berkarat dah BI aku sekarang ni. penat Mdm. Deviha Mary Dorai mengajar dulu.

kepala aku masih berdenyut sakit, jadi ampunkanlah repekan aku di pagi hari ini.

tapi aku nak highlightkan komen dari Mak Uda aku tu, yang antaranya menyelitkan sebuah puisi Inggeris ini :-

THE ROAD NOT TAKEN (Robert Frost)

TWO roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.


Yes Mak Uda, i took the road less traveled by, and it DOES made some differences so far.
by the way, whoever told you about this blog? do enlighten me please!

................................
apa khabar gadis kecil iyleeya? akak jadi segan hendak menyapa di ym. hmm.

baikkah kamu fynn? terakhir dari sms kamu sedang bersiap ke hospital, hingga hari ini blog kamu masih begitu. belum diisi entri terkini.

untuk si coMel kesayangan saya, cari lagu ini -- Kamu-kamulah Surgaku dari The Rock. cari liriknya sama.

p1 wimax sudah putus hayat. sekarang untung nasib dapat menumpang talian rumah sebelah. entah esok lusa dapat atau tidak, Wallahualam. berita paling tidak enak - handset jatuh dalam baldi cucian. hahahah. sunyi terus!

jadi, masa diam ini akan melayan the Blower's Daughter dan Aku Skandal-- on playlist shuffling.

"Engkau tetap pergi... pergi meninggalkan ku Sendiri......"


budak coMel saya, hari ini saya mahu kata saya rindu kecoMelan kamu!

5 comments:

IY.LEEYA said...

poem the road not taken sangat bosan!!
ehehehe dulu masa exam tak suka.
sbb soalan dia senang. hehehe

saya ok kak,
sorry dah lama tak bersua di ym,
sejak kebelakangan ni, asyik tido aje,
selalu bila ym on, kalau tak tegur tu maknanya takde depan screen la tu.
hehe

handphone rosak terus? haha

msYuz said...

iy.leeya!
ewah ada makna tu cakap soalan senang tu...senang ye, budak pandai memanglah senang kacang cap ngan ying je kan? ;)

tido depan laptop -- bazir letrik, pastu kamu tido dengan radio waves dia. adoilah adik patutla jadi keletihan!

handphone akak? wangiiiiiii...huhuhu.

Anonymous said...

I'll see you next week ok? Is Wednesday ok for you? Don't worry, I'll go pick you up. Tell me your location.Just see me...ok...I really think we need to meet.Just you and me...MAK UDA

*How did I know about your blog? For the record, Mak Teh told Mak Long, Mak Long told Pak Uda & of course my Raymond told me....& for the record too, Mak Long nor Pak Uda could get to your blog..hahaha...see me ok....

Anonymous said...

Remember this,"there is always a rainbow after a downpour"....don't be sad of the long lonely night,because it will not be too long before the the sun appears the next morning.Believe me, the sun will appear!Hang in there!MAK UDA

msYuz said...

Mak Uda :
...and Mak Uteh learnt about this blog from raqeema who blogs and linked mine to hers. talk about the small world!

my handphone just recovered from a serious injury, heheh. i'll catch up with u soon InsyaAllah. i bet there's loads to chat about.

see you soon!