Tuesday, July 10, 2007

30 minutes to go...

masa : 12.00 pm / studio
situasi : tengah tunggu nak masuk 4H
iTunes : dikala bermain biola by Hujan

...sekali lagi, aku cuba berblog...
oh well, harapnye ini yang terakhir...dan KEKAL. (mwahahaaa)

bila baca blog orang, kita pun tetiba macam ada cerita nak diblogkan...tapi selalunya H A M P E H . separuh jalan, 'delete your account' jugak yang aku tekan.

alasan : susah online, susah online, susah online...tapi penyakit aku biasanya - trying too hard to be fanciful n creative sudahnya giveup!

takpe, gagal sekali bukan untuk selamanya kannnnnn......

arini macam biasa, pagi tadi 4K masuk studio :

zairul menung, nyakat orang (oh ye adalaaa dia tolong2 gak)
safuwan tido...tido...dan tido... (yang lain pun tido gak)
azman - frantically trying his best 2 paint well, lepas tu bila aku nak tengok dia sorok (tengah hembus nak keringkan, cikgu - :P)
dan beberapa yang lain siapkan apa yang patut.

pagi2 da mengamuk sebab tingkap 4H xtutup, dan makin banyak yang pecah (shazren baik ko ganti cepat!!)

and bila 1I masuk, yes i'm handling a kindergarden situation (cikgu!cikgu!cikgu!) xlama lagi leh patah tumit kasut cikgu yang bajet vogue nie sebab ke sana ke mari.

however, i love them.

yes, i love my students.

no matter how hard it takes to persuade them to finish their buku nota, n painstakingly urging them 2 finish their work (ye awak kena siapkan lukisan tu,sayang)...not counting the loyar buruk's n labelling (BAJET CUN!!!!) arhhh aku leh mati.

tapi aku tetap sayang korang.

at the end of the day, i feel satisfied 2 see them finishing their work...n am proud dat d ones who completes d task early r d ones labelled by other teachers (of maths, english, sejarah etc.) as Trouble - malas, xsiap keja, xbawak buku...at least i gave them an option 2 b outstanding in a way dat they're not pressured.

pendidikan seni is fun, n will take u places, believe me kids. but i don't blame u 2 loathe d subject. ure groomed 2 take pendidikan seni for granted. sorry 2 say, most parents despise d subject, n other teachers too...so it is up 2 me 2 make u SEE, FEEL, n LOVE PENDIDIKAN SENI!

semangat tu...hahaha

PIX OF THE DAY















"Hujan itu rahmat"
:)


till later, nak naik 4H in 5 minutes (tik,tok,tik,tok...)

2 comments:

Anonymous said...

saya suka menulis. ianya satu bentuk therapy minda. doktor saya cakap macam tu... lagipun, dengan kerja 3 hari seminggu, apa lagi yang boleh saya buat? :)


p.s : thanks for the link.

a - g u y - i n - a - j i n

msYuz said...

mind therapy, betul tu...menulis sebenarnya melegakan kepala, lari dan xpeduli pada dunia yang terus berputar dan putar dan putar......